dirkzwager

Dirkzwager is een fullservice kantoor, gericht op middelgrote en grote (inter)nationale ondernemingen en overheidsinstellingen. Wij bieden onze cliënten dienstverlening waarin advocaten, notarissen en fiscalisten in nauwe samenwerking hoogwaardige en pragmatische oplossingen leveren.
Artikelen

Dirkzwager gaat al sinds 1886 gedegen te werk. Ervaring is ons fundament, onze blik gericht op de toekomst. We gebruiken up-to-date vakinhoudelijke en sectorspecifieke kennis en kijken verder dan de juridische-fiscale context. Dat levert krachtige oplossingen op in de vorm van bondige, toepasbare adviezen. Onze advocaten, notarissen en fiscalisten publiceren voor u dagelijks blogs en artikelen rond relevante ontwikkelingen en inzichten.

Bekijk alle artikelen

Tellen inkomsten uit zwart werk mee bij begroten verlies aan verdienvermogen?

De Hoge Raad heeft in het arrest van 12 april 2024 geoordeeld over de vraag of bij de begroting van schade wegens verlies aan verdienvermogen rekening gehouden mag worden met inkomsten uit zwart werk die de benadeelde verrichtte voor de aansprakelijkheidvestigende gebeurtenis. Het antwoord luidt: "ja"', onder een aantal voorwaarden, die ik hierna uiteenzet.

Jurisprudentie Gezondheidszorg gepubliceerd in maart 2024

Deze bijdrage bevat een overzicht van de jurisprudentie op het gebied van de gezondheidszorg (o.a. Wet verplichte ggz (Wvggz), Wet zorg en dwang (Wzd), zorginkoop, sociaal domein, bekostiging, vastgoed, IT en privacy) die in de maand maart 2024 is gepubliceerd.

Books

Onze kennis in boekvorm

We delen onze kennis ook in boekvorm, digitaal dan wel, als zogeheten 'o-books ©' (online books) en e-books.

Bekijk alle digitale boeken

Gids in de wereld van de Zorg

Ons kantoor is volop in beweging. Want vandaag is het eigenlijk al morgen, dat weten we maar al te goed. We zitten bovenop de trends en ontwikkelingen in onze vakgebieden, om onszelf steeds beter te maken én onze klanten te helpen en inspireren. Kennis maken en delen blijft dan ook een centrale rol spelen in alles wat wij bij Dirkzwager doen. Via ons magazine Samenspraak hebben wij klanten en relaties vele jaren geïnformeerd en geïnspireerd. Nu is het tijd voor een nieuwe stap.

Aanbestedingsregelgeving 2022

Graag bieden wij hierbij ons nieuwe e-book Aanbestedingsregelgeving 2022 aan. In 2016 publiceerden wij voor het eerst een e-book met aanbestedingsregelgeving. Sinds 2016 is deze nationale (semi-)regelgeving meerdere keren gewijzigd en herzien.

Events

Kom onze kennis zelf ervaren

Wij delen graag onze kennis met u, on- maar ook zeker offline, zodat we persoonlijk kennis met u kunnen maken en u uw eventuele prangende vragen 1-op-1 aan ons kunt voorleggen. We verzorgen ruim 100 bijeenkomsten per jaar, in onze eigen Dirkzwager conferentieruimte maar ook op diverse locaties door het hele land.

Bekijk alle events

16 april 2024

Privacy en cookies op jouw website

In de dynamische wereld van online marketing is het essentieel om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en compliance-richtlijnen. Dit webinar biedt online marketeers een diepgaande verkenning van privacy en cookiegebruik, met praktische tips en inzichten die direct toepasbaar zijn op jouw strategie.


Nieuws

Wij zitten niet stil

Dirkzwager weer vertegenwoordigd in The Legal 500 - 2024

De jaarlijkse rankings van The Legal 500, Europe, Middle East & Africa, zijn bekend. Net als voorgaande jaren is Dirkzwager weer vermeld in de prestigieuze ranking. Dit jaar met 3 lawyer rankings en 4 ranked practice areas. In de editie van 2024 komt de practice area 'Healthcare and life sciences' er als nieuwe benoeming bij. We feliciteren alle betrokken advocaten en notarissen met deze mooie resultaten.
Nieuws 27.03.2024

Dirkzwager betrokken bij overdracht van restaurant JANS' in Arnhem

Met veel plezier zijn we betrokken geweest bij de overdracht van het restaurant JANS', gevestigd in Musis Sacrum aan het Velperplein in Arnhem. Na zes succesvolle jaren dragen Alex en Bertine van Hooff, bekend van dierenpark Burgers’ Zoo, het stokje over aan het ervaren horecastel Leon Dieperink en Elise de Jong.
Nieuws 25.03.2024

Blijf op de hoogte

Ontvang nieuwe kennisitems direct in je inbox! Meld je nu aan

Omgevingswet

Kennisportal Omgevingswet

De Omgevingswet is een nieuwe wet die op 1 januari 2024 in werking is getreden. Het is een bundeling van een grote hoeveelheid ‘oude’ wetten. In ons kennisportal Omgevingswet staan de wetteksten en andere relevante documenten. Zo bent u op de hoogte van de belangrijkste veranderingen.

Kennisportal Omgevingswet