Home > Algemeen > Kamer van Koophandel waarschuwt ondernemers voor Acquisitiefraude
Kamer van Koophandel waarschuwt ondernemers voor Acquisitiefraude

Kamer van Koophandel waarschuwt ondernemers voor Acquisitiefraude

De Kamer van Koophandel waarschuwt op haar site ondernemers voor een frauduleuze mailing, waarbij een partij zich voordoet als de Kamer van Koophandel en vraagt om kopieën toe te faxen van legitimatiebewijzen van eigenaren en vennoten van ondernemingen. De Kamer van Koophandel benadrukt met klem dat deze brief niet van hen afkomstig is en vraagt ondernemers extreem alert te zijn en geen gehoor te geven aan de oproep in deze brief.

De brief is afkomstig van J.H. de Brink. Deze persoon doet zich voor als een medewerker van de Kamer van Koophandel, Landelijke Register Administratie. De persoon maakt daarbij ook misbruik van het KvK-logo. Er wordt gerefereerd aan ‘nieuwe wetgeving’. De mailing is gericht op het verzamelen van identiteitsgegevens. Tezamen met het KvK-registratienummer kunnen fraudeurs met deze informatie grote schade aanrichten aan het bonafide bedrijfsleven. Ondernemers die reeds hebben gereageerd kunnen aangifte doen bij de politie. De Kamer van Koophandel heeft verschillende kanalen ingezet om ondernemers te waarschuwen en zal dit de komende tijd blijven doen. De Kamer verwijst de ondernemers voor meer informatie over acquisitiefraude naar het Steunpunt Acquisitiefraude (www.fraudemeldpunt.nl).

Voor meer informatie zie de website van de KvK.

  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • del.icio.us
  • email
  • PDF
  • Print
Naar boven scrollen